cena zlata investicijsko zlato zlata palica

Varčevanje za pokojnino

Pokojnine se s podaljševanjem življenjske dobe in zmanjševanjem deleža delovno aktivnih vztrajno znižujejo. Morda še zadostujejo našim staršem in starim staršem, pri naslednji generaciji pa bodo bistveno nižje.
Varčevanje za pokojnino

Pri večini bo pokojnina celo manjša kot polovica zadnje plače. Pokojnina že danes običajno ne zadostuje niti za bivanje v domu za starejše.

Dodatno varčevanje za pokojnino tako ni le priporočljivo, ampak je nujno! Zelo pomembno je, da rentno varčevanje za pokojnino pričnemo takoj. Saj igra doba varčevanja za pokojnino oz. starost izjemno pomembno vlogo. Daljše kot je časovno obdobje varčevanja za pokojnino, manjši znesek je potrebno mesečno odvajati za določen cilj.

Zlato je pomemben gradnik v smislu finančne svobode in varnega upokojevanja. Uspešna strategija investiranja v zlato temelji na dolgoročni osnovi, prav tako je uspešna strategija varčevanja za pokojnino tudi ključnega pomena za udobno življenje v zasluženem pokoju.

Če bi vsak mesec dali na stran toliko kot stanejo male dnevne razvade kot je kavica, pijača ali cigareta, vzemimo samo 4€ na dan (120€ na mesec), bi v 30 letih privarčevali 43.200€. Če pa bi pri tem imeli vsako leto še 8 % donosa, bi privarčevali 170.113€.