Naložbeno zlato

RAZLOGI ZA VARČEVANJE

Za pokojnino.
Za otroke in vnuke.
Za zdravstveno oskrbo.
Za nakup nepremičnine.
Za uresničitev drugih individualnih želja.

Naložbeno zlato

Za pokojnino

Naložbeno zlato

Za otroke in vnuke

Naložbeno zlato

Za zdravstveno oskrbo

Naložbeno zlato

Za nakup nepremičnine

Naložbeno zlato

Za nepredvidene dogodke

Živimo v času, ko države niso več sposobne zagotavljati zadostne ravni socialne varnosti za svoje državljane, zato je varčevanje za pokojnino oz. starost v lastni domeni posameznika iz dneva v dan vse večja nujnost.   Namreč, vse več bremena se prenaša na posameznika.

Zdaj je že jasno, kdor si ne bo v času aktivnega življenja, ko ustvarja prihodke, ustvaril oziroma privarčeval dovolj premoženja, si v tretjem življenjskem obdobju ne bo mogel privoščiti človeka dostojno življenje.  

Pokojnine so vse nižje, zdravstvo, zobozdravstvo, nega za starejše, kakor tudi osnovne življenjske potrebščine so vse dražje, zato je varčevanje za pokojnino potrebno začeti čim prej. Najbolje je, če že starši ali stari starši poskrbimo za varčevanje za otroke ali vnuke že takoj po njihovem rojstvu.

Varčevanje za pokojnino

Varčevanje za pokojnino

Pokojnine se s podaljševanjem življenjske dobe in zmanjševanjem deleža delovno aktivnih vztrajno znižujejo. Morda še zadostujejo našim staršem in starim staršem, pri naslednji generaciji pa bodo bistveno nižje. Pri večini bo pokojnina celo manjša kot polovica zadnje plače. Pokojnina že danes običajno ne zadostuje niti za bivanje v domu za starejše. 

Varčevanje za otroke in vnuke

Varčevanje za otroke in vnuke naj se začne že ob njihovem rojstvu. Banka Slovenije je v letu 2019 uvedla ukrep, zaradi katerega so bančni hipotekarni krediti dosegljivi bistveno ožjemu krogu ljudi. Kako bodo do svojega stanovanja prišli naši otroci, vaši vnuki? Pomagamo jim lahko tako, da že danes sklenemo varčevanje za otroke in vnuke in že danes za njih začnemo odvajati npr. 50 € mesečno v zlato.

Varčevanje za otroke

Varčevanje za stanovanje ali hišo

Nakup nepremičnine je zagotovo eden izmed največjih nakupov v življenju. V življenju se srečamo najprej z nakupom nepremičnine, čet nekaj let pa z obnovo. Brez načrtovanja, da si zagotovimo sredstva za nakup ali obnovo nepremičnine vnaprej, bomo težko dosegli želeni cilj. Zato je vredno začeti varčevanje za stanovanje ali hišo že danes oz. čim prej.

Varčevanje za zdravstveno oskrbo

Čakalne dobe v zdravstvu so bile, so in po vsej verjetnosti tudi bodo težava za nas, ki smo uporabniki javnega zdravstva. Starejši kot smo, večja je verjetnost, da bomo na to težavo naleteli prej in pogosteje kot mladi in zdravi. Danes je na trgu vse več zasebnikov na različnih področjih. Če plačamo sami, smo lahko na vrsti takoj. Bomo tvegali in se prepustili milosti in nemilosti razvoja javnega zdravstva v Sloveniji?