⭐ Kaj pomeni cepivo proti COVID-19 za kapitalske trge?

Ne bi me presenetilo, če bi se delniški indeksi v naslednjem obdobju sesuli. Trenutno so na zelo visokih nivojih, gospodarstvo pa je v izjemno slabi kondiciji (v tako slabi ni bilo že zelo, zelo dolgo). Na drugi strani je zlato v očitnem bikovskem trendu. Praktično vsi dejavniki ostajajo nespremenjeni in ni za pričakovati, da bi se to kmalu spremenilo. Zato lahko takšen nihaj cene navzdol, razumemo kot lepo priložnost za dodatne nakupe in se še bolje pozicioniramo za nadaljno rast cene zlata.

Kaj pomeni cepivo proti COVID-19 za kapitalske trge?

Na podlagi včerajšnje objave, da je Pfizer v sodelovanju z BioNtechom razvil učinkovito cepivo proti COVID-19, ki je v tretji fazi testiranja in naj bi bilo 90 % učinkovito, so podivjali kapitalski trgi. Delniški indeksi so se močno dvignili. Euro Stoxx 50 na primer za več kot 6 %. Nafta se je podražila za več kot 7 %. Na drugi strani pa se je zlato pocenilo za skoraj 5 % in srebro za skoraj 6%. Prav tako tudi »delajmo od doma« podjetja. Delnice Zoom videa so se pocenile za več kot 17%.

 

Vlagatelji in trejderji po vsem svetu so to resnico na ljubo pričakovano informacijo vzeli kot prelomno. Kot da bo cepivo proti virusu vse obrnilo na glavo in da bo zdaj spet vse tako kot je bilo. Seveda je to zelo pozitivna informacija. V kolikor bo cepivo resnično tako učinkovito, potem lahko dejansko pričakujemo konec tako drastičnih proti korona ukrepov, kot smo jim priča od marca letos in sčasoma se bodo začele stvari v določenih branžah, ki so bile do sedaj najbolj na udaru, normalizirati.

 

Vendar moramo biti realistični. Najprej, cepivo še ni odobreno, je še v fazi testiranja. Tudi če bo do konca novembra odobreno, kot nekateri napovedujejo, bodo do konca tega leta proizvedli največ 50 milijonov odmerkov, v letu 2021 največ 1,3 milijarde. Potrebnih pa je nekaj milijard odmerkov. Torej epidemije cepivo ne bo začelo zaustavljati še najmanj pol leta. Gospodarstvo je že do sedaj utrpelo ogromno škode. V naslednje pol leta je bo utrpelo še več. Države so že do sedaj morale sprejemati gromozanske stimulativne ukrepe in s tem bodo morale nadaljevati. Zadolženost držav se bo še dodatno povečala, natiskati bodo morali še več denarja. In tudi ko bo epidemija zajezena, ko se bo gospodarstvo spet odprlo, to ne bo pomenilo, da bo takoj vse tako kot pred korona krizo. Nikakor ne! Da se bo gospodarstvo vrnilo na nivoje pred krizo, bo potrebnih več let. Ko se bo gospodarstvo začelo pobirati, je za pričakovati povišano stopnjo inflacije, da se uravnotežijo cene življenjskih stroškov z drastično povečano količino denarja v obtoku. Centralne banke bodo še vsaj nekaj let primorane nadaljevati s politiko nizkih obrestnih mer.

 

Kaj to pomeni za zlato?

 

Vse to nam govori, da so trenutne reakcije trgov pretirane. Ne bi me presenetilo, če bi se delniški indeksi v naslednjem obdobju sesuli. Trenutno so na zelo visokih nivojih, gospodarstvo pa je v izjemno slabi kondiciji (v tako slabi ni bilo že zelo, zelo dolgo). Na drugi strani je zlato v očitnem bikovskem trendu. Praktično vsi dejavniki ostajajo nespremenjeni in ni za pričakovati, da bi se to kmalu spremenilo. Zato lahko takšen nihaj cene navzdol, razumemo kot lepo priložnost za dodatne nakupe in se še bolje pozicioniramo za nadaljno rast cene zlata.

Vam je všeč takšna vsebina? Prenesite si našo eknjigo o zaščiti in plemenitenju denarja
 
Vaši podatki so varni. S klikom na ''Pošlji'' se strinjate, da vam lahko pošiljamo občasna obvestila. Odjavite se lahko kadarkoli. Več lahko preberete v politiki zasebnosti.

KAKO Z MESEČNIM VARČEVANJEM V NALOŽBENEM ZLATU

DO 1000 € DODATNE POKOJNINE?

PRIČAKOVANA POKOJNINA ČEZ 30 LET

VARČUJEM MESEČNO V ZLATU 30 LET

V&D Zlati Šparovec
REZULTAT?

MESEČNO VARČEVANJE V ZLATU

V&D Zlati Šparovec

Kontaktirali vas bomo in vam pomagali do cilja.

ZAKAJ MESEČNO VARČEVANJE V ZLATU?

Do 15% nižja cena zlata pri mesečnem varčevanju.

Zlato je zgodovinsko varna naložba.

Brez vezave - prodaja kadarkoli. Ste 100% lastnik zlata ves čas!

Zlato je neobdavčeno.

Rast zlata 10% na leto, zadnjih 15 let.

RAST ZLATA V ZADNJIH 15 LETIH: 330% ...

1500 SLOVENCEV JE Z NAMI

KAKO DO VARNE POKOJNINE?

Izpolnite obrazec spodaj

Težave pri investiranju ...

Zlato kot rešitev ...

V&D Zlati Šparovec

⭐ KDO SMO V&D zlato d.o.o.?

V&D zlato - boniteta odličnosti AAA
Gregor Kovač, V&D zlato d.o.o.

Gregor Kovač

solastnik, DIREKTOR prodaje

Rad igram tenis in pripravljam dobrote z žara.

Tor Jovićević, V&D zlato d.o.o.

Tor Jovićević

direktor marketinga

V prostem času se ukvarjam z borilnimi veščinami in digitalnim marketingom.

Mladen Jovićević, V&D zlato d.o.o.

Mladen Jovićević

USTANOVITELJ in solastnik

V prostem času igram tenis in spremljam šport.

MESEČNO VARČEVANJE V ZLATU

V&D Zlati Šparovec

Kontaktirali vas bomo in vam pomagali do cilja.

Vas zanima več?